miercuri, 27 iulie 2011

Cocarde din trandafiri

Fiecare cuplu isi alege tipul de cocarda ce va fi folosit la nunta lor in functie de preferinte. Fie va fi unul care merge pe aceeasi coloristica cu decorul localului, fie va fi floarea preferata a mirilor sau va fi o floare cu un simbol aparte.

O floare care ar putea impaca toate aceste trei cerinte, atat prin varietatea culorile in care se regaseste cat si prin simbolistica deosebita care o caracterizeaza este trandafirul.

Trandafirul a devenit un simbol inca de la sfarsitul antichitatii si sugereaza renasterea. In Roma antica trandafirul era floarea zeitei Venus - zeița dragostei, frumuseții și fertilității. Silesius, poetul catolic german l-a considerat imaginea sufletului si a lui Iisus Hristos. In timp aceasta a devenit pentru crestini semnul iubirii si al solidaritatii.

Desi sunt extrem de pretentioase in ceea ce priveseste caldura sau temperaturile foarte scazute, cocardele din trandafiri pot fi un veritabil accesoriu pentru orice tinunta, conferind purtatorului un aer elegant si stilat.

Trandafirii raman piesa de rezistenta din orice nunta, un simbol al elegantei si rafinamentului ce pot crea o atmosfera clasica si romantica pentru orice nunta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu