joi, 23 septembrie 2010

Cocarde 2011: Modele si tendinte

Florile puse in piept la nunta, cel mai adesea de catre frumoasele domnisoare de onoare, au evoluat in forme si texturi de-a lungul timpului.

Daca in urma cu cativa ani erau preferate florile artificiale (cocarde care imitau diverse flori sau care aveau un model abstract) pentru rezistenta si accesibilitatea lor, acum majoritatea mireselor se indreapta spre florile naturale - daca nu pentru toti invitatii, macar pentru mire, parinti si nasi. Au si din ce sa aleaga. De la cocarde impunatoare cu cale, la cocarde delicate cu eucaris, orhidee dendrobium, sau clasicul trandafir.

La origini, cocardele erau insigne sau panglici purtate de militari si civili in imprejurari solemne. Cel mai adesea, aceste cocarde erau colorate in culorile nationale. Pentru ca nunta este considerata a fi un eveniment solemn obiceiul purtarii unei cocarde de catre nuntasi a fost preluat destul de rapid.

Cocardele sunt diferentiate in functie de importanta invitatilor pentru mire si mireasa, in functie de sex sau varsta. Preferabil insa ca ele sa fie asortate cu restul aranjamentelor florale care dau culoare evenimentului fericit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu