sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Cocarda de nunta cu ornithogalum

Potrivita pentru orice tip de tinuta, cocarda de nunta cu floare de ornithogalum este poate printre cele mai deosebite si cautate modele.
Desi fiind foarte delicata se potriveste cel mai bine unei femei, cocarda cu flori de orhinthogalum poate fi pusa in piept si barbatilor, insa la o dimensiune un pic marita. Ca alternativa de cocarda pentru barbati poate fi utilizata cala care inspira putere si determinare.

Cocardele dau un aspect unitar intregului fericit eveniment si pot fi asortate cu restul florilor utilizate la infrumusetarea nuntii.

In trecut, cocardele erau de fapt insigne sau panglici purtate de militari sau civili in imprejurari solemne. Adeseori, cocardele erau colorate in culorile nationale pentru a simboliza respectul. In timp, nunta fiind considerata a fi un eveniment solemn, s-a preluat obiceiul purtarii unei cocarde de catre nuntasi.

duminică, 21 noiembrie 2010

Cocarda de nunta trandafir alb

Cocarda de nunta cu trandafir alb este o alegere clasica pentru o nunta traditionala, conventionala. Avantajul este ca face parte din tipul de alegeri cu care nu poti da gres.
Trandafirii albi reprezinta simplitatea si puritatea sufleteasca, astfel ca, in cazul unei nunti romantice si clasice, sunt alegerea naturala si perfecta.
In plus, nu sunt foarte costisitoare si sunt o buna alternativa la florile artificiale de pus in piept.
In general, cocardele de nunta se aleg in functie de gradul de apropiere pe care-l aveti cu persoana care o va purta, cu sexul acesteia si cu tematica nuntii. Totodata, ele trebuie sa se asorteze cu restul aranjamentelor folosite in cadrul nuntii pentru a forma un tot unitar si a crea un echilibru elegant.

miercuri, 17 noiembrie 2010

Cocarde nunta cu orhidee

Cocardele de nunta reprezinta un detaliu important al oricarei nunti. Fie ca mireasa isi doreste o nunta clasica, traditionala, eleganta sau rock, florile de pus in piept raman un detaliu de luat in calcul.Cocardele de nunta cu orhidee dendrobium sunt printre cele mai mici si mai delicate, fiind indeosebi preferate pentru a fi puse in pieptul invitatelor de sex feminin. Pentru barbati se recomanda cocarde mai voluminoase care inspira putere, din flori precum cala sau orhidee cymbidium.

Dispuse cu un sistem de prindere usor de utilizat, cocardele din flori naturale sunt din ce in ce mai preferate de catre tinerii casatoriti care vor ca invitatii sa ramana cu o amintire placuta de la ziua lor cea mare.

marți, 16 noiembrie 2010

Cocarde cu trandafiri rosii

Cocarde cu trandafiri rosii sau cocarde din flori tropicale? In functie de specificul nuntii fiecare fericita mireasa alege una dintre cele doua optiuni. In general, combinarea acestora doua nu va duce la un aspect unitar sau echilibrat.

Asta mai ales din cauza faptului ca trandafirii rosii sunt asociati cu o nunta clasica, traditionala, iar florile tropicale cu o nunta nonconformista si excentrica. Astfel ca, daca optati pentru un buchet de mireasa, lumanari si aranjamente de masa din trandafiri atunci recomandat este sa urmati aceeasi tendinta si in ceea ce priveste cocardele.

Daca insa buchetul de mireasa este format din flori tropicale este indicat ca toate aranjamentele - lumanarile, cocardele si aranjamentele de masa, sa fie create in acelasi stil.

luni, 15 noiembrie 2010

Cocarda pentru nunta cu cala

Artificiale sau naturale, florile de pus in piept, sau cocardele, reprezinta unul dintre detaliile carora mirii le acorda o importanta deosebita fiind printre lucrurile pe care invitatii le vor vedea pe intreaga durata a nuntii.

Daca in urma cu cativa ani florile artficiale faceau furori la nunti, tendita de a alege flori naturale, unice si deosebite a inceput sa prinda mai ales in cadrul nuntilor selecte.

Cocardele sunt diferentiate in functie de importanta invitatilor pentru mire si mireasa, in functie de sex sau varsta. In general ele sunt asortate cu restul aranjamentelor florale, cu buchetul miresei si lumanarile.

In plus, trebuie sa se faca o distinctie intre cocardele pentru doamne si domnisoare, cocarde delicate din orhidee sau ornithogalum, si cele pentru barbati, unde este preferabil sa se utilizeze flori care inspira putere, precum cala.